Teleskopernes fascinerende verden: Foredrag i Finderup Forsamlingshus

dato

Oplev en aften fyldt med astronomisk indsigt, når Finderup Forsamlingshus inviterer til et spændende foredrag om teleskopets historie og dets betydning for vores forståelse af universet. Tirsdag den 22. oktober 2024 kl. 19:00 kan du høre videnskabshistoriker Hans Buhl og astrofysiker Hans Kjeldsen fortælle om kikkertens udvikling og dens rolle i moderne astronomi.

Teleskoper har revolutioneret vores syn på universet siden Galileo Galilei for over 400 år siden rettede en primitiv kikkert mod nattehimlen. Denne aften vil Hans Buhl og Hans Kjeldsen tage os med på en rejse gennem teleskopets historie og dets indflydelse på vores erkendelse af universet.

Fra Galileis kikkert til James Webb-rumteleskopet

Foredraget vil dykke ned i, hvordan teleskoperne ikke blot giver os smukke billeder, men også viden om big bang, universets udvidelse, galaksers rotation og stjerners grundstofindhold. Du vil få indsigt i, hvordan teleskoper har flyttet grænserne for vores forståelse af universet og mulighed for at se fascinerende objekter og fænomener, som kun kan observeres med moderne teleskoper.

En aften med videnskabelig oplysning

Arrangementet er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", der streames live fra Aarhus Universitet. Det er en unik chance for at få en dybere forståelse af teleskopets rolle i videnskaben og høre om de avancerede teknologier, der gør det muligt at udforske universet i dag.

For yderligere information om foredraget og pladsreservation, kan du besøge denne side. Du kan også følge foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for at modtage bonusmateriale og information om kommende foredrag.

Praktisk Information
Dato: Tirsdag 22. oktober 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Finderup Forsamlingshus, Skjernvej 6, Finderup, 6900 Skjern
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut