Her er tre fede oplevelser i din kommune: Ringkøbing-Skjern og omegn

Profilbillede
dato

Hvis du skal holde sommerferie i Danmark i år og du bor i Midtjylland, så læs med her. Vi har samlet tre gode bud på gratis oplevelser i Ringkøbing-Skjern og omegn.


1. Legepladsen i Naturbydelen i Ringkøbing
I Naturbydelen i Ringkøbing kan du udforske en legeplads, der har natur og fjord som tema. Her finder du ni forskelle legeredskaber til både små og store børn. 

Du kan blandt andet klatre i det store klatrenet eller teste din balance på ’Kæmpens stylter’ – en udfordrende passage, der går på tværs af et vandløb, som snor sig gennem legepladsen. 

Hele legepladsen er skabt med brug af robinie-træ, der falder godt ind i naturen, og flere af redskaberne har reference til bundgarnspælene, som bliver brugt til fiskeri i Ringkøbing Fjord.

På legepladsen finder du desuden en fodboldbane, basketballnet, kaninhuller, en pavillon, borde og bænke og meget mere.  

Legepladsen ligger lige ved Ringkøbing Fjord. Her finder du også gode, cykel-, gå- og løberuter.

Adresse: Fjordvænget 80, 6950 Ringkøbing.

Kilde: naturbydelen.dk  


2. Trækfærgerne ved Skjern Å 
Vidste du, at Skjern Å er Danmarks vandrigeste å?

I ådalen nær ved Skjern kan du opleve en dynamisk natur, som er under konstant forandring. Her kan du blandt andet sejle med de to trækfærger, ’Rørhanen’ og ’Blishønen’, som er den eneste adgang til den lille ø, Kalvholm 

Begge trækfærger er selvbetjente, og du krydser åen ved at trække i rebet langs færgens kant. Færgerne må medbringe op til 12 personer ad gangen, og du har mulighed for at tage din cykel med ombord.

På færgerne finder du også redningsveste.

Du kan komme til ”Rørhønen” fra syd via Gl. Botoftevej og til ”Blishønen” fra nord ved Pumpestation Nord.

3 km. fra Pumpestation Nord kan du udforske et udkigstårn ved Skjerns Ås munding. Her kan du være heldig at spotte nogle af de mange fugle, der færdes i området. I Skjern Ådal kan du desuden se Danmarks to største træhængebroer. 

Du kan læse mere om de mange oplevelser i og omkring Skjern Å her. 

Kilde: Naturstyrelsen. 


3. Forundringens Have i Velling
I Velling ved Vestjyllands Højskole lidt udenfor Ringkøbing kan du sanse naturen i Forundringens Have. Her kan du blandt andet gå en tur på sansestien, smage på spiselige blomster eller kigge forbi insekthotellet. 

I haven finder du desuden mange forskellige træer, blomster, stier, insekter, frugter og grøntsager. Forundringens Have blev anlagt i 2004, og rummer også en legeplads, shelters og en lille butik med økologiske grøntsager og andre planter fra Forundringens Have.

Der bliver løbende afholdt arrangementer og rundvisninger i haven. Du kan holde øje med hjemmesiden her for yderligere information. 

Haven er altid åbent og der er gratis entré. 

Adresse: Skraldhedevej 8, 6950 Ringkøbing 

Kilde: VisitVesterhavet